5 Temmuz 2014 Cumartesi

Yaprak Ciğer ( Edirne Tava Ciğeri )

Yaprak Ciğer ( Edirne Tava Ciğeri ) Yaprak Ciğer ( Edirne Tava Ciğeri )


Malzemeler:


1 adet Kuzu veya koyun ciğeri


4 domates ( ortadan ikiye bölünmüş )


8 adet kırmızı biber


1 demet yeşil soğan


1 demet maydanoz


1 demet nane


Hazırlanışı : 


Yaprak Ciğer ( Edirne Tava Ciğeri )‘i yapmaya başlamadan önce ciğerin zarını alın, el büyüklüğünde parçalara ayırın, olabildiğince ince tabakalar haline getirin. Ciğer tabakalarının bir tarafına bıçağın ucu ile kareler çizip önce domatesler ve biberleri kömür ateşinde  pişirin, tabağa alın. Sonra da ciğerlerin her iki tarafını ateşin on santimetre yukarısında olacak şekilde pişirin domatesleri yanına alın ve servis yapın.



Yaprak Ciğer ( Edirne Tava Ciğeri )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder