Malzemeler :
Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeler :
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Keki Hazırlamak İçin Gerekli Olan Malzemeler :
3 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeler :
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Ekstra Malzemeler :
1 su bardağı sıvı yağ
Açmak için nişasta
Süslemek için fıstık
Hazırlanışı :
Kekli Baklava hamurunu orta sertlikte yoğuralım. Üzerini nemli bez ile örtüp yarım saat dinlendirelim. Şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakalım. Dinlenen hamuru 20 bezeye ayıralım. Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. 10 tanesini üst üste koyup oklava yardımı ile inceltelim. Yağlanmış fırın tepsisine döşeyelim. Kek malzemelerini çırpı baklava hamurunun üzerine yayalım. Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde açıp kek hamurunun üstüne kapatalım. Baklavayı keskin bir bıçak ile büyük üçgen şeklinde dilimleyelim.( Kek hamuru aralarından çıkabilir pişip hamur kabarınca gözükmeyecektir. ) Üstüne hafif kızdırılmış sıvı yağ gezdirelim. Isıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Fırından çıkınca şerbetini döküp birkaç saat dinlendirelim. Fıstıkla süsleyip misafirlerimize ikram edelim.
Kekli Baklava Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder