9 Temmuz 2014 Çarşamba

Kekli Baklava Tarifi

Kekli Baklava Tarifi Kekli Baklava Tarifi


Malzemeler :


Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeler :


1 yumurta


2 çorba kaşığı yoğurt


2 çorba kaşığı sıvı yağ


Bir tutam tuz


1 paket kabartma tozu


Aldığı kadar un


Keki Hazırlamak İçin Gerekli Olan Malzemeler :

3 Yumurta


1 su bardağı toz şeker


1 su bardağı dövülmüş ceviz


1 su bardağı sıvı yağ


1 paket kabartma tozu


1,5 su bardağı un


Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeler :


4 su bardağı toz şeker


3,5 su bardağı su


Birkaç damla limon suyu


Ekstra Malzemeler :


1 su bardağı sıvı yağ


Açmak için nişasta


Süslemek için fıstık


Hazırlanışı :


 Kekli Baklava  hamurunu orta sertlikte yoğuralım. Üzerini nemli bez ile örtüp yarım saat dinlendirelim. Şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakalım. Dinlenen hamuru 20 bezeye ayıralım. Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. 10 tanesini üst üste koyup oklava yardımı ile inceltelim. Yağlanmış fırın tepsisine döşeyelim. Kek malzemelerini  çırpı baklava hamurunun üzerine yayalım. Diğer 10  bezeyi de aynı şekilde açıp kek hamurunun üstüne kapatalım. Baklavayı keskin bir bıçak ile büyük üçgen şeklinde dilimleyelim.( Kek hamuru aralarından çıkabilir pişip hamur kabarınca gözükmeyecektir. ) Üstüne hafif kızdırılmış sıvı yağ gezdirelim. Isıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Fırından çıkınca şerbetini döküp birkaç saat dinlendirelim. Fıstıkla süsleyip misafirlerimize ikram edelim.



Kekli Baklava Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder