Malzemeler :
300 g. Orta yağlı kıyma
2 tane kuru soğan
1 su bardağı garnitür
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Üst Harcı İçin Gerekli Olan Malzemeler :
Çoban güveci yemeğimizi hazırlarken öncelikle Kıymayı tavaya koyup suyunu çekene kadar kavuralım. Daha sonra doğranmış soğan ve yağı koyup kavuralım ve garnitürleri, tuz ve biberi koyup karıştıralım.6 tane mini güvece paylaştıralım. Son olarak patatesi ezip içine yumurta, yağ ve tuz koyup karıştıralım ve güveç kaselerinin üstüne paylaştırıp üstten ısıtılmış fırında patates kızarana kadar pişirelim. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra çoban güveci yemeğimizi misafirlerimize servis edebiliriz.
Çoban Güveci Yemek Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder