Malzemeler :
1 kg mısır unu
1,5 kg su
0,5 kg süt
1 çorba kaşığı tuz
0,5 kg Çerkes peyniri
150 gr. Tereyağı
Hazırlanışı :
Abista Çerkez Sofrası Hazırlanırken ;
Süt ve büyükçe bir tencereye konularak tuz ilave edilip 90 derece kaynatılır, kaynar suyun içerisine mısır unu ilave ederek tahta kaşık ile karıştırılmak sureti ile pişirilir. Karışım, sertçe bir hamur haline gelinceye kadar pişirildikten sonra sofraya alınır ve yuvarlak bir şekilde sofra üzerine yerleştirilir, ortası kaşıkla oyulduktan sonra içerisine tereyağı konulur, etrafına çerkes peyniri dizilir ve aynı tabak içerisinde önceden hazırlanan çerkes tavuğu ile birlikte sıcak olarak servise sunulur.
Abista Çerkez Sofrası Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder