Malzemeler :
Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeler :
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı erimiş margarin veya tereyağı
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin Gerekli Olan Malzemeler :
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı toz şeker
Bir tutam tarçın
Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeler :
6 çay bardağı toz şeker
6 çay bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı :
Fırıldak Tatlısı için önceden yaptığımız iç harcı karıştıralım. Hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğuralım. Hamuru hafif unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açalım. Üstüne harcı serpip rulo saralım. Rulo hamuru yağlı kağıda sarıp buzlukta yarım saat dinlendirelim. Dinlenen ve biraz sertleşen hamuru 1 parmak kalınlığında dilimlere keselim. Yağlanmış tepsiye dizip ısıtılmış 180 derecede fırında pişirelim. Şerbeti kaynatıp hazırlayalım. Pişen tatlıyı soğutup üstüne sıcak şerbeti dökelim.
Fırıldak Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder