12 Temmuz 2014 Cumartesi

Unlu Yahni Tarifi

Unlu Yahni Tarifi Unlu Yahni Tarifi


Malzemeler :


1 kg dana kuşbaşı


2 adet patates


2 adet kuru soğan


1 adet havuç


5 diş sarımsak


1 çorba kaşığı biber salçası


1 çay bardağı sıvı yağ


3 çorba kaşığı tereyağı


2 çorba kaşığı un


3 çorba kaşığı maydanoz


3 çorba kaşığı sirke


Tuz, karabiber, pul biber


1,5 su bardağı un


Hazırlanışı :


Unlu Yahni tarifine başlamadan önce etleri una bulayın.Yüksek ateşte kavurun.Salça doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek soteleyin.Sirke, baharat ve suyunu koyup kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin.İri doğranmış patates ve havucu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar yaniyi pişirin. Kıyılmış maydanozla karıştırarak servis yapın.



Unlu Yahni Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder