Malzemeler :
1 kg dana kuşbaşı
2 adet patates
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı maydanoz
3 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber, pul biber
1,5 su bardağı un
Hazırlanışı :
Unlu Yahni tarifine başlamadan önce etleri una bulayın.Yüksek ateşte kavurun.Salça doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek soteleyin.Sirke, baharat ve suyunu koyup kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin.İri doğranmış patates ve havucu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar yaniyi pişirin. Kıyılmış maydanozla karıştırarak servis yapın.
Unlu Yahni Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder