Malzemeler :
6 adet hazır yufka
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 demet ıspanak ( dondurulmuş ıspanağı çözdürebilirsiniz )
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tuz ve karabiber
1 kase ufalanmış tulum peyniri
¾ su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı süt
4 adet yumurta ( yumurtalardan biri börek üzerine sürülmek için kullanılacak )
Hazırlanışı :
Sebzeli Tulum Peynirli Börek yapmadan önce ilk olarak patatesi haşlayıp kabuğunu soyun ve ince dilimleyin. Kabakları da ince dilimleyin biberleri ise sap ve çekirdeklerini temizledikten sonra iri iri kesin. Taze ıspanak kullanıyorsanız yaprakları iyice yıkayın, kurulayın ve irice kesin. Donuk ıspanağın ise çözüldükten sonra suyunu iyice sıkın. Genişçe bir tavada zeytinyağını kızdırıp patates hariç bütün sebzeleri diri kalacak şekilde soteleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ile lezzetlendirin. Yufkaları ıslatmakta kullanılacak karışım için eritilmiş tereyağı, süt ve 3 yumurtayı birlikte çırpın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Böreği yapacağınız tepsiyi yağlayın. İlk yufkayı tepsiye serin ve bir fırça yardımıyla hazırladığınız karışımdan bolca sürünüz. İkinci ve üçüncü yufkalar için aynı işlemi tekrar edin . Daha sonra hazırladığınız sebzeleri düzgün bir şekilde yufkaların üzerine dizin. Sebzelerin üzerine ıspanaktan yayın, en üste ise ufalanmış tulum peynirini koyun. Harcın üzerine bir yufkayı da sırayla serin ve fırçayla karışımı yayın. Böreğin üzerine bolca sürün. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sebzeli Tulum Peynirli Börek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder