16 Temmuz 2014 Çarşamba

Tırtıklı Kurabiye Tarifi

Tirtikli Kurabiye Tarifi Tirtikli Kurabiye Tarifi


 


Malzemeler :


250 gr yağ eritmeden ( oda sıcaklığı )

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yumurta

4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu


Hazırlanışı :


Tırtıklı Kurabiye Tarifi Yağ , şeker , yumurta karıştırılır . Un ve kabartma tozu konulur , yumuşak bir hamur elde edilir . Tırtıklı kurabiye kalıbında şekil verilerek tepsiye dizilir . 170 derece fırında pişirilir . Not : İsteğe göre kurabiyelerin iki ucu çikolata sosuna batırılıp , hindistan cevizine bulanıp servis edilebilir .



Tırtıklı Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder