Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeler :
1 çay bardağı su
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı irmik
1 yumurta ( akı üzerine )
1 çorba kaşığı margarin
1 paket hazır maya
1 çay kaşığı karbonat
1 limon kabuğu rendesi
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı susam ( üzeri için gerekli )
Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeler :
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı :
Limonlu Susamlı Tatlı hazırlarken şerbet malzemelerini 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım. Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Bekletmeden tezgahta merdane ile açalım. Kalıpla kesip önce yumurta akına sonra susama batıralım. Tepsi ile dizip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Çıkan tatlının üstüne soğuk şerbeti döküp şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
Limonlu Susamlı Tatlı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder