10 Temmuz 2014 Perşembe

Köz Biber Çorbası Tarifi

Köz Biber Çorbası Tarifi Köz Biber Çorbası Tarifi


Malzemeler:


1 adet soğan


8 kaşık zeytinyağı


1 tatlı kaşığı domates salçası


2 dal taze kekik ( yoksa 1 çay kaşığı kuru kekik )


2 litre tavuk suyu


8 adet kırmızı dolmalık biber


2 adet sarı dolmalık biber


4 diş sarımsak


Tuz ve karabiber


2 kaşık krema


Hazırlanışı:


 


Köz Biber Çorbası tarifimize başlamadan önce ilk olarak fırını 200 dereceye ısıtın. Dolmalık biberleri ve kabuklu sarımsakları tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı ve tuz gezdirdikten sonra fırına verin. Biberlerin üzeri siyahlaşana kadar yani közlenene kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Bu sırada soğanları yemeklik doğrayın. Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanları renk vermeden yumuşayana kadar kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu da ekleyin ve karıştırın. Altı kısık şekilde biberle hazır olana kadar tıkırdamaya bırakın. Biberlerin rahatça soymak için bir kaba koyup üzerini streç film ile kaplayıp biraz bekletebilirsiniz.  Biberlerin kabuklarını soyup çorbaya katın. 20 dakika kadar lezzetlerin birbirine geçmesi için pişirmeye devam edin. Daha sonra el blenderı ile çekerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Tuz, karabiber ve kekikle lezzetlendirin. Biraz krema ve taze çekilmiş karabiber ile misafirlerinize servis edebilirsiniz.



Köz Biber Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder