2 Temmuz 2014 Çarşamba

Düğün Çorbası Tarifi

Malzemeler : 300 gr. Kuzu veya dana eti 1 adet küçük kuru soğan Et suyuyla beraber, yeteri kadar su 2 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı 2 ekmek kaşığı nane, pul biber, Tereyağı, Arzuya göre : 1 su bardağı haşlanmış nohut Hazırlanışı : Etleri 1 adet soyulmuş kuru soğan ile beraber düdüklü tencerede haşlayın. Haşlanan etleri didikleyin. Haşlanmaya devam ederken diğer tarafta terbiyesini hazırlayın. Bunun için yoğurt, yumurta sarısı, unu iyice çırpın. İçine tenceredeki sudan bir kepçe katıp karıştırın, ( çorbanın kesilmemesi için ). Yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave edin . Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Nohut katacaksanız indirmeden 10 dakika önce çorbaya ilave edin . Tereyağını eritin. İçine nane ve isteğe bağlı kırmızı biberide ekleyin. Köpürünce ocaktan alıp çorbanın üzerinde gezdirin. Not : Bu çorbayı tavuk etiyle de yapabilirsiniz . Düğün Çorbası Tarifleri



Malzemeler :


300 gr. Kuzu veya dana eti


1 adet küçük kuru soğan


Et suyuyla beraber, yeteri kadar su


2 yemek kaşığı un


4 yemek kaşığı yoğurt


1 yumurta sarısı


2 ekmek kaşığı nane, pul biber,


Tereyağı,


Arzuya göre : 1 su bardağı haşlanmış nohut


Hazırlanışı :


Düğün Çorbası tarifine başlamadan önce ilk olarak etleri 1 adet soyulmuş kuru soğan ile beraber düdüklü tencerede haşlayın. Haşlanan etleri didikleyin. Haşlanmaya devam ederken diğer tarafta terbiyesini hazırlayın. Bunun için yoğurt, yumurta sarısı, unu iyice çırpın. İçine tenceredeki sudan bir kepçe katıp karıştırın, ( çorbanın kesilmemesi için ). Yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave edin . Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Nohut katacaksanız indirmeden 10 dakika önce çorbaya ilave edin . Tereyağını eritin. İçine nane ve isteğe bağlı kırmızı biberide ekleyin. Köpürünce ocaktan alıp çorbanın üzerinde gezdirin.


Not : Bu çorbayı tavuk etiyle de yapabilirsiniz .




Düğün Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder