Malzemeler :
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı irmik
2 yumurta
Yarım paket kabartma tozu ustasından un ölçüsü
Kızartmak İçin Gerekli Olan Malzemeler :
Sıvıyağ
Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeler :
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı :
Tırtıl Tatlısı yapımına başlamadan önce şerbet malzemelerini tepside kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Sütü ve sıvıyağı bir kaseye döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz ve karıştırıyoruz. İrmiği ve kabartma tozunu koyuyoruz. 9 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz ve yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz ve üzerine un serpiyoruz. Merdane yardımı hamurumuzu açıyoruz. Önce uzunlamasına parmak boyunda şeritler kesiyoruz.
Hamurları kızgın sıvıyağda kızartıyoruz ve soğumuş olan şerbetle alıyoruz. Şerbet içindeyken karıştırıyoruz ve tabağa alarak servis ediyoruz.
Tırtıl Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder