Malzemeler :
Hamur İçin Gerekli Olan Malzemeler :
3 su bardağı un
10 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı soğuk su
Tuz , karabiber ve kırmızıbiber
Harç İçin Gerekli Olan Malzemeler :
3 adet havuç
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
1 su bardağı lor peynir
1 tatlı kaşığı fesleğen veya reyhan
Tuz, karabiber
1 adet yumurta
Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler :
Kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
1 adet domates
Hazırlanışı :
Hamur malzemelerini yoğurup sararak dolapta yarım saat dinlendirin. Yarım parmak kalınlığında açın. Yağlı tart kalıbına kenarları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.Çatalla delip 170 derecede 10 dakika pişirin. Harcı koyup 170 derecede kızarana akdar pişirin .Üzerini süsleyin.
Harç Hazırlanışı :
Havuçların kabuklarını soyup haşlayp dilimleyin.Zeytinyağında küp doğranmış soğanla sarısmağı kavurun. Havuç, peynir, çırpılmış yumurta ve baharatı soğan ile karıştırın .
Lorlu ve Havuçlu Kiş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder