4 Temmuz 2014 Cuma

Lorlu ve Havuçlu Kiş

Lorlu ve Havuçlu Kiş Lorlu ve Havuçlu Kiş


Malzemeler :


Hamur İçin Gerekli Olan Malzemeler :


3 su bardağı un


10 çorba kaşığı tereyağı


1 adet yumurta


2 çorba kaşığı soğuk su


Tuz , karabiber ve kırmızıbiber


Harç İçin Gerekli Olan Malzemeler :


3 adet havuç


5 çorba kaşığı zeytinyağı


1 adet kuru soğan


1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak


1 su bardağı lor peynir


1 tatlı kaşığı fesleğen veya reyhan


Tuz, karabiber


1 adet yumurta


Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler :


Kıyılmış maydanoz


1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir


1 adet domates


Hazırlanışı :


Hamur malzemelerini yoğurup sararak dolapta yarım saat dinlendirin. Yarım parmak kalınlığında açın. Yağlı tart kalıbına kenarları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.Çatalla delip 170 derecede 10 dakika pişirin. Harcı koyup 170 derecede kızarana akdar pişirin .Üzerini süsleyin.


Harç Hazırlanışı :


Havuçların kabuklarını soyup haşlayp dilimleyin.Zeytinyağında küp doğranmış soğanla sarısmağı kavurun. Havuç, peynir, çırpılmış yumurta ve baharatı soğan ile karıştırın .


 



Lorlu ve Havuçlu Kiş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder