Malzemeler :
Yarım kg dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 kabak
1 patates
300 gr. taze fasulye
2 adet domates
6 diş sarımsak
Yarım demet taze soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet defne yaprağı
1 dal taze kekik ve biberiye ( isteğe göre )
Tuz ve karabiber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı :
Pervazlı Yahni Tarifinde ilk önce kabak ve patates hariç tüm malzemeyi tencereye koyun. Sıvı yağ ile beraber harcı elinizle ovun. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin . Kapağı kapalı olarak 1,5 saat pişirin.Doğranmış kabak ve patates ekleyip yarım saat daha pişirmeye devam edin . Kekik serperek servis yapınız.
Pervazlı Yahni Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder