10 Temmuz 2014 Perşembe

Pervazlı Yahni Tarifi

Pervazlı Yahni Tarifi Pervazlı Yahni Tarifi


Malzemeler :


Yarım kg dana kuşbaşı


1 adet kuru soğan


1 adet havuç


1 kabak


1 patates


300 gr. taze fasulye


2 adet domates


6 diş sarımsak


Yarım demet taze soğan


1 çorba kaşığı domates salçası


1 adet defne yaprağı


1 dal taze kekik ve  biberiye ( isteğe göre  )


Tuz ve  karabiber


1 çay bardağı su


1 çay bardağı sıvı yağ


Hazırlanışı :


Pervazlı Yahni Tarifinde ilk önce kabak ve patates hariç tüm malzemeyi tencereye koyun. Sıvı yağ ile beraber harcı elinizle ovun. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin . Kapağı kapalı olarak 1,5 saat pişirin.Doğranmış kabak ve patates ekleyip yarım saat daha pişirmeye devam edin . Kekik serperek servis yapınız.



Pervazlı Yahni Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder