Malzemeler :
1 kilo kuşbaşı et
1 tane kırmızı biber
2 tane sivri biber
1 havuç
1 patates
1 tane domates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, kekik
Maydanoz
Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeler :
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı :
Hamurlu Pat Tarifi için eti saldığı suyu çekene kadar pişirelim.Yağı koyup kavuralım.Sebzeleri doğrayalım.Ete doğranmış havuç ve patatesleri koyup kavurmaya devam edelim.Domates ve biberleri ekleyelim.Tuz ve kekik serpip ocaktan alalım.Mısır unu, un, tuz ve suyu karıştıralım. Tencereye tereyağı ve bulamcı koyup karıştırarak pişirelim.Hamuru tabağa yayıp üstüne etleri yerleştirelim.Kıyılmış maydanoz serpip servis yapalım.
Hamurlu Pat Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder