Malzemeler :
1 kilo kıyma
3 tane havuç
3 tane soğan
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, Karabiber
Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler :
5 tane haşlanmış patates
1 çay bardağı süt
Tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı :
Çoban Payı Tarifi için ilk önce soğan ve havucu küp doğrayalım.Tavaya yağı koyup havuç ve soğanı ekleyelim. Kısık ateşte kavurmaya başlayalım.Havuçlar hafif yumuşayıncaya içine kıymayı koyup kavuralım. Salça, ceviz tuz ve biberi ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım.1 su bardağı su koyup bir taşım kaynatalım. Orta boy bir fırın kabına harcı yayalım. Patatesleri sıcakken soyup ezelim. İçine süt yağ ve tuzu koyup karıştıralım. Püreyi üstüne doldurup kıymalı harcın üstüne sıkalım. Üstten ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Çoban Payı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder