22 Temmuz 2014 Salı

Çoban Payı Tarifi

Çoban Payı Tarifi Çoban Payı Tarifi


Malzemeler :


1 kilo kıyma


3 tane havuç


3 tane soğan


1 su bardağı iri dövülmüş ceviz


1 tatlı kaşığı salça


1 çay bardağı sıvı yağ


Tuz, Karabiber


Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler :


5 tane haşlanmış patates


1 çay bardağı süt


Tuz


2 çorba kaşığı tereyağı


Hazırlanışı :


Çoban Payı Tarifi için ilk önce soğan ve havucu küp doğrayalım.Tavaya yağı koyup havuç ve soğanı ekleyelim. Kısık ateşte kavurmaya başlayalım.Havuçlar hafif yumuşayıncaya içine kıymayı koyup kavuralım. Salça, ceviz tuz ve biberi ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım.1 su bardağı su koyup bir taşım kaynatalım. Orta boy bir fırın kabına harcı yayalım. Patatesleri sıcakken soyup ezelim. İçine süt yağ ve tuzu koyup karıştıralım. Püreyi üstüne doldurup  kıymalı harcın üstüne sıkalım. Üstten ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.



Çoban Payı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder