9 Temmuz 2014 Çarşamba

Kadayıflı Yufka Tatlısı

Kadayıflı Yufka Tatlısı Kadayıflı Yufka Tatlısı


Malzemeler :


1 küçük baklavalık yufka


250 gram tel kadayıf


1 çay bardağı toz şeker


1 su bardağı dövülmüş ceviz


1 su bardağı erimiş tereyağı


Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeler :


4 su bardağı toz şeker


3,5 su bardağı su


Limon suyu


Hazırlanışı :


Kadayıflı Yufka Tatlısı kadayıfı didikleyip makas ile küçük parçalara keselim. İçine şeker, ceviz ve yağı koyup karıştıralım. 3 yufkayı üst üste serip kadayıfı yayalım. Rulo sarıp 2 parmak kalınlığında dilimlere keselim. Tepsiye dik şekilde yan yana dizelim. Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim .Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım. Fırından çıkan tatlının üstüne şerbeti dökelim. Yarım saat dinlendirip servis yapalım.



Kadayıflı Yufka Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder