7 Temmuz 2014 Pazartesi

Melidya Güveci Tarifi

Melidya Güveci Tarifi Melidya Güveci Tarifi


Malzemeler :


1 kilo kuzu kuşbaşı


5 mantar


3 havuç


5 tane kuru kayısı


15 arpacık soğan


1 kırmızı biber


1 tane kabuk tarçın


1 çorba kaşığı salça


3 çay kaşığı tuz


1 çay bardağı sıvı yağ


Hazırlanışı :


Melidya güveci tarifi için öncelikle güveci ocağa koyup içine eti ve yağı koyalım. Daha sonra karıştırarak kavuralım ve Salça ve  4 su bardağı suyu koyup yarım saat pişirelim Son olarak pişen etin içine doğranmış sebzeleri ve diğer malzemeleri koyup kapağını kapatalım. Kısık ateşte özleşene kadar pişirip taze nane yaprakları ile süsleyiniz. Süsleme işlemi bittikten sonra servise hazır hale getiriniz .



Melidya Güveci Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder