Malzemeler :
1 kilo kuzu kuşbaşı
5 mantar
3 havuç
5 tane kuru kayısı
15 arpacık soğan
1 kırmızı biber
1 tane kabuk tarçın
1 çorba kaşığı salça
3 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı :
Melidya güveci tarifi için öncelikle güveci ocağa koyup içine eti ve yağı koyalım. Daha sonra karıştırarak kavuralım ve Salça ve 4 su bardağı suyu koyup yarım saat pişirelim Son olarak pişen etin içine doğranmış sebzeleri ve diğer malzemeleri koyup kapağını kapatalım. Kısık ateşte özleşene kadar pişirip taze nane yaprakları ile süsleyiniz. Süsleme işlemi bittikten sonra servise hazır hale getiriniz .
Melidya Güveci Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder