2 Temmuz 2014 Çarşamba

Şehzade Tatlısı Tarifi

Şehzade Tatlısı Tarifi Şehzade Tatlısı Tarifi


Malzemeler :


Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeler :


1 paket margarin


1 çay bardağı pudra şekeri


1 yumurta  ( akı üzerine )


1 çay bardağı irmik


1 çay bardağı sıvı yağ


1 limon  kabuğu rendesi


1 paket kabartma tozu


Aldığı kadar un


1 su bardağı mavi haşhaş ( üzerine )


1 kase fındık ( üzerine )


Şerbeti  İçin Gerekli Olan Malzemeler :


5 su bardağı toz şeker


5 su bardağı su


1 çorba kaşığı limon suyu


Hazırlanışı :


Şehzade Tatlısı tarifine başlamadan önce hamur malzemeleri ile ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğuralım. Hamurdan aprçalar koparıp yuvarlayalım. Önce yumurta akına bastırıp sonra haşhaşa bulayalım. Yağlanmış tepsiye üstlerine fındık batıralım. Isıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Sıcak tatlının üzerine 5 dakika kaynatılmış soğumuş şerbeti dökelim .



Şehzade Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder