Malzemeler :
3 su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sirke
2 adet yumurta
1 paket karbonat
250 gr tereyağ
1 yumurta akı
Şerbeti :
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
½ limon
Hazırlanışı :
Muska Tatlısı Tarifi için öncelikle hamur dinlendirilir , ceviz büyüklüğünde parçalar alınır . Nişastayla 10’ lu olarak açılır , açılan yufkaların içine ceviz konularak ve yumurta akı muska şeklinde kapatılır . Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür. 170 derece’ de ısıtılmış fırında fırında pişirilir . Şerbeti de dökülerek servis yapılır .
Muska Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder