1 Ağustos 2014 Cuma

Zerdeçallı Pilav Tarifi

 


Malzemeler :


2 su bardağı yasemin pirinci

3 su bardağı tavuk suyu

Çeyrek soğan

1 tatlı kaşığı toz zerdeçal

1 fiske kimyon

1 avuç kuş üzümü

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı :


Zerdeçallı Pilav Tarifi için pirinçleri yıkayıp ılık suda bir saat ıslamaya bırakın . Soğanı çok incecik küp küp doğrayın . Kuş üzümlerini ayıklayıp yıkayın . Tereyağı ve zeytinyağını tencerede eritin . Süzdüğünüz pirinçleri ekleyip iyice kavurun . Üzerine sıcak tavuk suyunu ve zerdeçal , kimyon, kuş üzümü, tuzunu ekleyip hafifçe karıştırıp kapağını kapatın ve tencerenin altını iyice kısın . Suyunu çektikten sonra altını kapatıp yirmi dakika demlenmeye bırakın .



Zerdeçallı Pilav Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder