Malzemeler :
2 su bardağı yasemin pirinci
3 su bardağı tavuk suyu
Çeyrek soğan
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 fiske kimyon
1 avuç kuş üzümü
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı :
Zerdeçallı Pilav Tarifi için pirinçleri yıkayıp ılık suda bir saat ıslamaya bırakın . Soğanı çok incecik küp küp doğrayın . Kuş üzümlerini ayıklayıp yıkayın . Tereyağı ve zeytinyağını tencerede eritin . Süzdüğünüz pirinçleri ekleyip iyice kavurun . Üzerine sıcak tavuk suyunu ve zerdeçal , kimyon, kuş üzümü, tuzunu ekleyip hafifçe karıştırıp kapağını kapatın ve tencerenin altını iyice kısın . Suyunu çektikten sonra altını kapatıp yirmi dakika demlenmeye bırakın .
Zerdeçallı Pilav Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder