4 Ağustos 2014 Pazartesi

Ayran Aşı Tarifi

Ayran Aşı Tarifi Ayran Aşı Tarifi


Malzemeler :


½ su bardağı yarma buğday

1 adet kabak

2,5 su bardağı yoğurt

1 çorba kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı pul biber

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 avuç ceviz

Tuz


Hazırlanışı :


Ayran Aşı Tarifi için kabakları küçük küçük küpler halinde doğrayın . Buğdayları yıkayın ve haşlayın , piştikten sonra kabakları ekleyip 2 dakika daha haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirerek soğutun . Geniş bir kapta yoğurda 2 su bardağı su ekleyerek ve çırparak ayranı hazırlayın . Tuzunu ekleyin . Haşladığınız yarma ve kabakları ayran karışımına ekleyerek harmanlayın . Buzdolabında soğumaya bırakın . Cevizleri bıçakla iri taneler halinde kabaca doğrayın . Küçük bir tavada zeytinyağını nane ve pul biber ile birlikte ısıtın . Kaseye aldığınız ayran aşını üzerinde baharatlı yağ ve ceviz gezdirerek servis edin .



Ayran Aşı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder