Malzemeler :
½ su bardağı yarma buğday
1 adet kabak
2,5 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avuç ceviz
Tuz
Hazırlanışı :
Ayran Aşı Tarifi için kabakları küçük küçük küpler halinde doğrayın . Buğdayları yıkayın ve haşlayın , piştikten sonra kabakları ekleyip 2 dakika daha haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirerek soğutun . Geniş bir kapta yoğurda 2 su bardağı su ekleyerek ve çırparak ayranı hazırlayın . Tuzunu ekleyin . Haşladığınız yarma ve kabakları ayran karışımına ekleyerek harmanlayın . Buzdolabında soğumaya bırakın . Cevizleri bıçakla iri taneler halinde kabaca doğrayın . Küçük bir tavada zeytinyağını nane ve pul biber ile birlikte ısıtın . Kaseye aldığınız ayran aşını üzerinde baharatlı yağ ve ceviz gezdirerek servis edin .
Ayran Aşı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder