Malzemeler :
½ kg kemiksiz tavuk kalça
2 su bardağı tavuk suyu (sıcak)
1 bardak arpacık soğan
15 tane kuru siyah çekirdeksiz erik
15 tane kuru kayısı
4 dal taze kekik
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı bal
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Tavuk Mutancana tavuk etlerini irice kuşbaşı doğrayın. Arpacık soğanları soyun. Kuru kayısı ve erikleri yıkayıp kabaca doğrayın . Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın , arpacık soğanları ve bademleri ilave edip renk alana kadar kavurun . Tavuk etlerini tavaya ekleyin . Yüksek ateşte 5 dakika kavurun . Taze kekik dallarını bütün olarak ekleyin . Bal ve sirkeyi ekleyin , karıştırmaya devam edin . Sıcak tavuk suyunu ekleyip kapak kapalı 15 dakika kısık ateşte pişirin . 15 dakika sonra kuru meyveleri de ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Kapağı açık olarak 10 dakika daha pişirin. Kekik dallarını alın ve sıcak servis yapın.
Tavuk Mutancana Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder