3 Ağustos 2014 Pazar

Tavuk Mutancana Tarifi

Tavuk Mutancana Tarifi Tavuk Mutancana Tarifi


Malzemeler :


½ kg kemiksiz tavuk kalça

2 su bardağı tavuk suyu (sıcak)

1 bardak arpacık soğan

15 tane kuru siyah çekirdeksiz erik

15 tane kuru kayısı

4 dal taze kekik

½ çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı elma sirkesi

2 yemek kaşığı bal

Tuz ve karabiber


Hazırlanışı :


Tavuk Mutancana tavuk etlerini irice kuşbaşı doğrayın. Arpacık soğanları soyun. Kuru kayısı ve erikleri yıkayıp kabaca doğrayın . Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın , arpacık soğanları ve bademleri ilave edip renk alana kadar kavurun . Tavuk etlerini tavaya ekleyin . Yüksek ateşte 5 dakika kavurun . Taze kekik dallarını bütün olarak ekleyin . Bal ve sirkeyi ekleyin , karıştırmaya devam edin . Sıcak tavuk suyunu ekleyip kapak kapalı 15 dakika kısık ateşte pişirin . 15 dakika sonra kuru meyveleri de ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Kapağı açık olarak 10 dakika daha pişirin. Kekik dallarını alın ve sıcak servis yapın.



Tavuk Mutancana Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder