5 Ağustos 2014 Salı

Havuç Dilimli Ev Baklavası Tarifi

Havuç Dilimli Ev Baklavası Tarifi Havuç Dilimli Ev Baklavası Tarifi


Malzemeler :


40 adet baklava yufkası

¾ paket tereyağı

5 avuç ceviz içi

7 çorba kaşığı toz şeker

1 fiske tarçın

Şerbeti içi :

1,5 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

Yarım limon suyu

Bir parça limon kabuğu


Hazırlanışı :


Havuç Dilimli Ev Baklavası tarifi için öncelikle  şerbeti hazırlamak için küçük bir tencereye su ve şekeri koyup kısık ateşte şeker eriyene kadar , arada bir karıştırarak kaynatın . Kaynadıktan sonra altını kısıp , limon suyu ve limon kabuğunu ekleyin ve karıştırın . Daha sonra ateşten alıp bir köşede bir köşede soğumaya bırakın. Cevizlerin lezzetini yoğunlaştırmak için tavada veya fırına vererek hafifçe kavurun . Bıçakla cevizleri keserek iyice küçültün . Bir kaba alıp üzerine şeker ve tarçını ekleyip karıştırın . Tereyağını eritin ve fırını 180 dereceye ayarlayın . Kullanacağınız kelepçeli kek kalıbını erittiğiniz tereyağı ile bolca yağlayın . Baklava yufkalarınızı çalışacağınız tezgahın üzerine hepsi üst üste gelecek şekilde dizin . Yufkalarınızı kullanacağınız kek kalıbı büyüklüğünde kesin . Yufkalarınızdan 15 adetini , her birinin arasına bolca tereyağı sürerek kek kalıbının tabanına yerleştirin . Cevizli harcın yarısını yufkaların üzerine eşit şekilde serpiştirin. Yufkaların 10 adetini yine her bir katı bolca yağlayarak cevizlerin üzerine yerleştirin . Kalan cevizlerin harcı da ara kat yufkaların üzerine eşit şekilde serpiştirin . Elinizde kalan son 15 adet yufkayı da çıtır bir üst katman yaratmak için her katı yağlayarak cevizlerin üzerine yerleştirin . En üstünü bolca yağlayın. Keskin bir bıçakla tepsideki baklavayı 8 adet dilim olacak şekilde kesin . Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat , altın rengi olana kadar pişirin . Fırından çıkardığınızda da soğumuş olan şurubun tamamını üzerinde dökerek her yerine eşit dağılmasını sağlayın . Baklavanızın şurubu çekmesi ve soğuması için bir saat dinlendirin . Soğuduktan sonra dilim yerlerinden keserek tabaklara servis edin .



Havuç Dilimli Ev Baklavası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder