Malzemeler :
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
6 adet yeşilbiber
3 adet orta boy domates
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dal taze fesleğen
Hazırlanışı :
Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Patlıcanı alaca soyun , kabağın ortasındaki çekirdekli yerlerini çıkarın ve küpler halinde doğrayın. Yeşil biberlerin sapını ve çekirdeklerini çıkarın küpler halinde doğrayın. Soğanın ve domatesin de kabuklarını soyup diğer sebzelerle aynı boyda küpler halinde doğrayın . Sarımsakları soyun ve incecik dilimleyin . Hazırladığınız tüm malzemeyi bir kapta tuz , karabiber ve pul biberle harmanlayın. Malzemelerin tamamını bir tencereye yerleştirin ve zeytinyağında , üzerine su eklemeden orta ateşte pişirin . Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin . Eğer suyu az gelirse , pişme esnasında 1 çay bardağı su ilave edebilirsiniz . Taze fesleğen yaprakları ile servis edin .
Zeytinyağlı Yaz Türlüsü
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder